Hopp til hovedinnholdet

Stressa, ikke hatt mensenpå 2 mnd. Ikke sex, men fingret gravid ?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har ikke hatt mensen på 2 månder! Jeg fikk min første mensen når jeg gikk i 8 klasse og nå går jeg i 2 klasse på videregående! Hvorfor har jeg ikke fått mensen enda, er veldig stressa! Har ikke hatt sex, men jeg ble fingret av en fyr på fest! Jeg runka han og vi gjorde litt forskjellig, men vi hadde ikke sex!!! Kan jeg være gravid? Han komme kom på hånda mi, kan det ha noe med saken å gjøre? Er veldig stressa! Har prøvd å vet veldig forsiktig forid jeg ikke vil bli gravid! Men om jeg har blitt det nå så går livet i dass! Hvordan skal jeg fortelle det til mamma og pappa! Det vil jeg ikke! Men vil ikke få et barn nå heller! Hva skal jeg gjøre! Trenger hjelp! Tørr ikke å si det til noen, føler de bare kommer til å dømme meg! Føler ikke jeg kan stole på noen 100%! Hva skal jeg gjøre?

Besvart 23.11.2018 19:55
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Sjansene er minimale for at du er gravid. Helsesøster på skolen du går kan ta en graviditetstest av deg. Det er gratis og hun har taushetsplikt. Hun kan og hjelpe deg videre dersom du skulle ha behov for det. Helsesøster vil ikke dømme deg. Hun ser på deg som ansvarsfull dersom du kommer for en graviditetstest. 
Nå er det slik at noen ganger i livet hos kvinner er det ikke uvanlig å hoppe over en mens uten å være gravid. Noen reagerer på stress med at mensen ikke kommer, andre kan blø i flere uker og det er like normalt. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet