Hopp til hovedinnholdet

Hjelper det med trening mot menssmerter?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om trening hjelper mot mensensmerter?

Besvart 11.01.2019 19:36
 

Svar
Hei

Det er litt opp til hver enkelt. Noen synes at trening hjelper.

Når man har vondt så strammer man ofte musklene ubevist, noe so gjør at det ken bli enda mer ubehag i området der man har vondt. Da han trening og bevegelse lindre. Du må kjenne etter selv om det hjelper for deg.

Andre ting som hjelper er smertestillende medikamenter som ibux eller paracet. Varmeflaske kan også hjelpe. For noen så hjelper det å begynne på hormonell prevensjon.

For noen så er det nesten ingenting som hjelper. Og noen har så vondt at det påvirker hverdagen, slik skal det ikke være. Da er det viktig å snakke med legen om dette, slik at dere finner en løsning. For noen så hjelper det å begynne på hormonell prevensjon.

Prøv med trening, dersom det funker for deg er jo det supert :)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen