Hopp til hovedinnholdet

Lav selvtillit. Gruer meg til svømming.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er veldig usikker på meg selv. Jeg går i 8 klasse og vi skal snart ha svømming jeg bruker sminke og tørr ikke vise meg uten sminke. Jeg vill nesten ikke gå ut av huset engang jeg føler meg så stygg folk sier jeg er pen osv.. Men det hjelper ikke når jeg ikke føler det selv og alt er pg uten hud. Jeg har ikke på kinnene osv men jeg har i t sonen veldig mange små og det er så irriterende . Jeg vil ha de bort sånn at jeg slipper å bruke sminke men kan ikke slutte som jeg ser ut nå Jeg trenger virkelig hjelp med dette. Jeg har prøvd masse hudens osv. Men nesten ikke noe hjelper jeg er ikke fryktelig ille men litt og jeg mister så mye selvtilitt hjelp!!!!

Besvart 12.01.2019 17:29
 

Svar
Hei

I løpet av puberteten er ofte selvtilliten ganske lav; alle er penere enn meg, alle er flinkere enn meg, jeg får høre at jeg er pen, men jeg tror ikke på det.

Det kan virke som du er i en slik fase nå, og det er vondt og vanskelig å være der.

Rent praktisk er det mulig å bruke sminke når man har svømming. Vannfast mascara og foundation får du kjøpt i de fleste butikker som fører sminke.

Hvis jeg forstår deg rett, så har du litt uren hud.

På apoteket har de flere kremer som kan hjelpe deg. Hvis det viser seg at disse ikke hjelper, bør du bestille time hos fastlegen og be om resept på en krem som er sterkere enn den du får kjøpt uten resept.

Selvtilliten vil bli bedre etter hvert som du blir eldre. Grunnen til det er at man da i større grad klarer å se det som er pent ved seg selv, og hva man er flink til. Ikke bare ser det som skulle vært annerledes.

Tror du at du kan klare å trene på det?

Si en pen ting om deg selv hver eneste morgen. Etter 14 dager er jeg ganske sikker på at du vil føle deg bedre.

Når noen sier noe pent til deg, så svarer du takk. Ikke vri deg unna, og tilbakevis positive kommentarer.

Legger ved noen artikler du bør se på.

Masse lykke til videre :-)

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet