Hopp til hovedinnholdet

Har jeg fått mensen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! I går når jeg var på do og skulle trekke ned så jeg blod i doen. Det var ikke noe i trusa. Jeg tok på meg bind fordi jeg var redd det var mensen. Over natta hadde det kommet noe brunt i trusa så jeg skifta for sikkerhetskyld fordi jeg skulle på skolen. I løpet av dagen har det ikke kommet noe i trusa. Er det mensen eller er det noe annet?

Besvart 11.02.2019 21:46
 

Svar
Hei jente 13 år

Det høres ut som du har fått mensen. Noen jenter har mensen i noen dager og andre i en uke. Noen blør lite og andre mye. I gjennomsnitt bruker det å komme ut ca. en halv desiliter menstruasjonsblod i løpet av heile perioden en har mens. Menstruasjonsblodet er ei blanding av blod, utstøtt slimhinne og annen væske. 

De første årene man har mensen er det veldig vanlig at mensen kommer uregelmessig. Det betyr at det kan komme oftere enn en gang i måneden, som annenhver uke, eller sjeldnere med flere måneder i mellom. For å få litt oversikt over din menstruasjonssyklus, kan det være lurt å notere dagen man får mensen i en kalender. Det finnes også apper for å registrere dette.

Legger ved noen artikler du kan lese. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Hurra for mensen!

Jente holder seg på magen (colourbox.com)

Har du noen ganger tenkt over de positive sidene ved mensen? Kanskje denne artikkelen vil gi deg et nytt syn på "tante rød".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet