Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal på sydentur og har spørsmål rundt Primolut N.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal på en overnattingstur (en natt) i naturen, og etter den turen (noen dager etter) skal jeg til syden i ca en uke. Og jeg skal ta Primolut N 5 MG, har snakket med lege. Jeg vet at man skal ta det tre ganger om dagen så lenge man vil ha det.. men jeg er fortsatt usikker på disse pillene, skal ta det for det er best. Men er det bivirkningen, hvordan er det best å ta innenfor min situasjon.. trenger mer informasjon om det her. (Har aldri tatt det før) har snakket med lege om det, men h*n ga ikke så mye informasjon. Min plan: mensen begynner på søndag står det på den appen og derfor tenker jeg å ta den tre dager før altså på fredag. Tar pillene tre ganger om dagen. Tar piller. Turen jeg skal på er fra tirsdag til onsdag. Fortsetter å ta pillene. På fredagen altså 2 dager etter turen skal jeg til syden, der skal jeg være til onsdag neste uke. Og har fortsatt tenkt til å ta det. Til det går tomt.. Høres det ut som en god plan? Jeg er usikker. Hjelp. Takk for hjelpen:)

Besvart 14.02.2019 14:01
 

Svar
Hei jente (15)

Jeg forstår at du er usikker på denne medisinen og at du ønsker svar. Du har en god plan på hvordan du skal ta Primolut N.

Det er riktig at du skal ta Primolut tre dager før forventet menstruasjon, for deg blir det derfor på fredag. Du tar en pille om morgenen, en på ettermiddagen og en på kvelden, hver eneste dag du ikke ønsker mensen.

Du kan ta pillene i max 14 dager i strekk. Etter at du tar siste pille, vil du få en blødning (kan likne på vanlig mensen, men ikke alltid) etter noen dager. Vanlig mensen kommer omtrent én måned etter denne blødningen.

Du tar altså piller hver eneste dag fra fredag til du er hjemme fra sydenferie, eller noen dager ekstra hvis du ikke vil ha mensen ennå. Men husk: ikke ta primolut mer enn 14 dager.

Lykke til!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet