Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at det jeg har på penis er noe alvorlig. Hva bør jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

jeg har etter eller annet på penisen min, jeg trodde først det var en kvise men nå er jeg usikker, jeg har stilt et spørsmål før om at jeg ikke har kunnet dratt tilbake forhuden og etter å ha lest den er jeg ganske redd for at det er noe alvorlig. det er etter eller annet slags hvit guffe eller noe sånt some kommer ut av et lite hul som er der, på en måte som en kvise. Jeg er veldig redd og har sterk angst så er redd for å gå til noen om det. please svar så fort som mulig så jeg bet hva jeg må gjøre

Besvart 08.03.2019 17:14
 

Svar
Hei

Så flott at du skriver hit når du er såpass bekymret for hva dette kan være. Det høres ut som en talgkjertel. Dette er helt normalt å ha i huden, og mange gutter opplever at disse kommer til overflaten på penis. Det er ofte at det kommer gult/hvit talg ut av disse. Du bør ikke klemme på dem for da kan de bli betente. Håper du blir beroliget av dette, men hvis du syns det stemmer bør du gå innom helsesykepleier på skolen for råd. 

Les mer i artiklene under.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse