Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker ikke det som starter på m som alle jenter får!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg orker ikke det som starter på m som alle jenter får!! Har hatt det i snart 3 dager og har det helt forferdelig fordi jeg vil ikke si ifra at jeg har det. Det tørr jeg ikke. Jeg må bruke papir istede for bind fordi jeg kommer aldri til p fortelle mamma D! Tungvint å bruke papir for det renner bare igjennom. Tørr ikke å si ifra Heller Ingen andre fordi jeg har egt ingen venner, og er sjenert å tørr ikke å si ifra til helsesøster eller noen som helst. Jeg er så frustrert. + at jeg droppet skolen i dag å sa jeg var syk. Men sannheten var at jeg var redd blodet rant igjennom.

Besvart 17.03.2019 18:39
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Jeg forstår dette er vanskelig for deg! Det er slitsomt å bruke papir i stedet for bind, og det kan fort renne utenfor papiret og vises på klærne. 

Nå er det gått fire dager siden du skrev til oss, og mensen er mest sannsynlig over for denne gang. 

Hvordan tenker du at du skal løse dette fremover? Mensen vil komme framover, kanske ikke så jevnlig til å begynne med, men den vil komme. 

Er det mulig at du kan kjøpe bind selv, at du har noen penger?

Hvis du ikke har det, kan du kanskje tilby deg å handle og så at du kjøper bind?

Hvis det er vanskelig, kan du kanskje være med din mor og handle og så bare ta med en pakke bind eller to i handlevogna? Da trenger du ikke si noe. Din mor vil forstå med en gang. Hvis hun vil snakke om det, kan du si at du akkurat nå ikke orker å snakke om det. 

Det er tungt å være alene med alle tanker og følelser. En metode er at du tar utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her og viser til din mor. Det samme kan du gjøre til helsesøster/helsesykepleier. Da slipper du å si så mye. 

Kan du kanskje også ta initiativ til å få noen venner? Se artikkelen om dette. Alle trenger vi en venn i blant. Da har man noen å snakke med om det som skjer, det som er morsomt og det som er vanskelig. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg tog jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hurra for mensen!

Jente holder seg på magen (colourbox.com)

Har du noen ganger tenkt over de positive sidene ved mensen? Kanskje denne artikkelen vil gi deg et nytt syn på "tante rød".

Les mer

Bind, tampong eller mensenkopp

Tampong (colourbox.com)

Mange stiller oss spørsmål om hvordan de skal bruke tampong, hvor ofte bind skal skriftes, hvilke størrelse man skal bruke og så videre. Her skal vi prøve å gi deg svar som kan være til praktisk nytte.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet