Hopp til hovedinnholdet

Har nettopp fått mensen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nettop fått mensen for første gang igår og jeg bor sammen med pappa (mamma bor fem timer med bil unna). Så hun hadde ringt pappa og sagt at han måtte kjøpe inn bind og nattbind og sånt, men jeg lurer på om jeg kan begynne med å bruke tamponger snart selv om jeg nettop har fått mensen? Og jeg synes det er veldig ukomfortabelt å ha på nattbind på når jeg skal sove så det holdt meg oppe om natten, men jeg er redd det skal blø gjennom så tør ikke bruke de tynne... Men jeg vil ikke gå i butikken selv å kjøpe det fordi jeg synes det er flaut og vil heller ikke spør pappa om han kan kjøpe inn tamponger heller så hva skal jeg gjøre?

Besvart 15.05.2019 19:22
 

Svar
Hei

Ja, du kan begynne å bruke tamponger med en gang etter du har fått mensen for første gang. Det er bare å prøve seg frem. 

Det er forståelig at du synes det er uvant å sove med nattbind. Hvis det er noen trøst, er dette noe man gjerne venner seg fort til. Kanskje du bare blør mye én eller to av de første nettene i mensenperioden? Noen må bruke nattbind og noen klarer seg med tynnere bind også om natten. Etterhvert finner du ut hva som passer best for deg. Gå eventuelt innom helsesykepleier på skolen hvis du vil ha informasjon om hva som kan være lurt når man har mensen. Kanskje helsesykepleier har en prøvepakke med bind og tamponger du kan få?

Send gjerne en melding til mammaen din og hør om hun kan snakke med faren din. Eller skriv en melding til faren din om han kan kjøpe med det du trenger, hvis du synes det er lettere å si ifra på melding.

Lykke til videre:)

 

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet