Hopp til hovedinnholdet

Er det uvanlig å begynne å onanere når en er 5 år?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Dette er et veldig rart og kleint spørsmål som dere sikkert aldri har fått før,hehe. Jeg begynte og onanere når jeg var veldig liten sånn 5 år eller noe men jeg viste ikke at det het onanere eller hva det var, jeg syntes det bare var digg. Er det uvanlig st jeg begynte så tidelig og er det noe gale med meg? Jeg kom ikke akuratt tidelig i puberteten jeg fikk mensen når jeg var 14 år liksom så ja...

Besvart 15.05.2019 22:27
 

Svar
Hei jente 15 år.

Vi er alle født med en seksualitet og det er helt vanlig at små barn onanerer. Det er en normal del av den seksuelle utviklingen som er både sunt og bra, så det er ingenting gale med deg.

For det er ingen aldersgrense for onanering og det er ikke slik at en må komme i puberteten før en får lov, eller det er normalt å onanere.

Så tenk at du er en helt normal jente med en helt normal utvikling, men som tilfeldigvis var så heldig at du erfarte kroppen din på en god måte allerede som liten jente. Vær stolt over kroppen din og nyt den med glede.

Jeg håper dette var svar på ditt spørsmål og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet