Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor han sæden min endret seg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 13, snart 14. Jeg spurte om dette spørsmålet men har mer spørsmål rundt det. Spørsmålet mitt var: «Hvorfor er sæden min mer flytende en før? Er dette vanlig og vil det komme tilbake til klissete igjen?». Vell, dere sa at dekan hende det ikke er sæd, men en annen type væske som gjør at det blir deiligere å få orgasme. Spørsmålet mitt nå er: Hvorfor stoppet det å komme like mye sæd nå enn før? Før kom det masse, men nå kommer det mer av den andre væsken en sæd. Hva skjer?

Besvart 12.06.2019 22:11
 

Svar
Hei gutt 14!

Jeg tror dessverre at svaret du fikk på spørsmålet ditt ikke var helt riktig. Blir du mere forvirret av å få to ulike svar på spørsmålene dine, så beklager jeg det. Du må gjerne sende inn flere spørsmål om du blir mer forvirret eller om du får andre spørsmål. 

Gutter har sædproduksjon fra en kommer i puberteten og så lenge en lever. Gjennom alle disse årene vil sæden forandre seg. Den kan være alt fra tykk, klissete og melkeaktig til tynn, gjennomsiktig og rennende. Sæden kan også være klumpete og gulaktig på farge. Den kan også være en kombinasjon av alt mulig.

Etterhvert som en onanerer regelmessig og senere får noen å ha sex med, vil sæden bli mindre klissete og tykk, men mere rennende og tynn. Det betyr ikke at det er noe galt med sæden. Det betyr heller ikke at det kommer ut færre sædceller og du vil derfor ha like stor sjanse til å bli pappa, om du skulle ønske det.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet