Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke dratt forhuden på penishodet helt bak, hvorfor er det slik?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er har noen spørsmål som jeg lurer litt på. Vet ikke om jeg må skrive men jeg er 178 og veier rundt 56kilo Jeg har kommet i stemmeskiftet for over et år siden, har greit med hår på leggene, rundt køllen og noen få hårstrå under armene. Det jeg er lurer på er: Jeg får ikke dratt forhuden på penishodet helt bak, jeg får dratt den over halve hodet, tror jeg kunne klart og dratt den bak hele men det er litt ukomfortabelt. Jeg klarer fint å ta på det uten smerter. Hvorfor får jeg ikke dratt forhuden helt bak? Penishodet er ikke så veldig sensitivt nå som det var før og jeg har ikke noen problemer med å ta på det . Penisen er rundt 13-14 cm lang men litt tynn. Hilsen nyskjerrig gutt fra Oslo

Besvart 14.08.2019 20:52
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det kan høres ut som at du har trang forhud så lenge du ikke klarer å trekke forhuden helt tilbake over penishodet. Heldigvis finnes det måter å løse det på.

Først kan du prøve å smøre forhuden din med krem som inneholder kortison, og så prøve å tøye forhuden forsiktig ved å prøve å trekke den tilbake, hver morgen og kveld i 6-8 uker. Etter hvert vil forhåpentligvis forhuden vide seg ut slik at du får trukket den skikkelig tilbake. Du kan kjøpe Hydrokortisonkrem reseptfritt på apoteket.

Du kan oppsøke lege, enten fastlegen din elle på helsestasjon for ungdom, hvis det ikke hjelper å smøre forhuden. Legen kan henvise deg til en kirurg som kan vurdere om du bør opereres eller ikke. Dette gjelder spesielt ved smerter og hvis du ikke får trukket forhuden skikkelig tilbake når penis er slapp.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene