Hopp til hovedinnholdet

Har talgkjertler på penis, er det noen måte å få dem vekk på?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på en ting. Jeg hadde sex med en jente og fikk soppinfeksjon. Var hos legen og soppen gikk bort. Men etter det så har jeg fått slike talgkjertler. Jeg har skjønt dette ikke r smittsomt eller farlig men jeg vil liksom ikke ha det. Så jeg lurer på om det kanskje er noen måte å få de vekk med? Eller om man kan forebygge det på noen som helst måte?

Besvart 13.08.2019 18:44
 

Svar
Hei Gutt 16, og takk for at du skriver til ung.no!

Talgkjertler er ganske vanlig, og trenger jo som du sier oftest ingen behandling, men jeg forstår at noen ønsker å fjerne dem. Det er ikke så mye man kan gjøre selv for å begrense videre utvikling, men det går an å få fjernet de man har, enten gjennom kirurgi, fryseterapi eller medisiner.

Dette er behandling som stort sett gjøres av hudspesialister, så jeg tenker første steg vil være å be fastlegen om en henvisning.

 

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet