Hopp til hovedinnholdet

Blør mye når jeg har mensen . Smerter og besvimer. Har dere noen tips ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år! Jeg fikk mensen for litt over et år siden men jeg blør helt sykt mye! Jeg bruker de grønne tampongene og har de største sovebindene på meg til vanlig + tamponger asså! Men jeg blør uansett gjennom og mister så mye blod så noen ganger har jeg besvimt siden jeg har blitt så svimmel og hatt så mye mensen smerter!!! Har dere noen tips??

Besvart 14.08.2019 19:37
 

Svar
Hei

Det her er ikke greit.

Å begynne med p-piller kan være med på å redusere blødningen din. Når du har brukt p-pillene i tre-fire måneder vil du merke at du blør mindre. Du vil og få mindre smerter. 
Er det ok å snakke med mamma om plagene du har, gjør det. Ofte kan andre i familien ha samme problemer, men de blir sjeldent snakket om. 

Du kan og kontakte helsestasjon for ungdom der du bor. Der jobber det lege, helsesykepleier og jordmor. Alle har taushetsplikt. 

Det her kommer du til å finne en løsning på, men det kan ta litt tid før du finner det som er riktig for deg. 

Jeg har lagt med noen artikler se om du finner noe nyttig i de. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet