Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg spørre mamma om å få bh-er?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å begynne med bh, men jeg trenger det ikke, hva kan jeg si til mamma? Takk på forhånd

Besvart 09.10.2019 19:41
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at dette kan være en en litt vanskelig situasjon for deg å være i, så jeg skal prøve og hjelpe deg så godt jeg kan! For mange kan det være litt uvant og skremmende når puppene begynner å vokse, eller når andres pupper vokser, men ikke dine egne. Bh står for brystholder og skal jo fungere for å støtte brystene dersom man føler at det er nødvendig. Ikke alle som trenger bh bruker én og noen som ikke trenger bruker de og. Dersom du ønsker deg en bh fordi du føler at alle andre har det, er ikke dette noe du bør stresse med. Alles bryster vokser i sitt eget tempo, og en bh kan være ubehagelig og bruke dersom den er for stor.

Men dersom du ønsker en bh fordi du tror det kan være noe som hjelper å støtte brystene dine, så er det mange typer bh i ulike størrelser og fasonger. Det er ikke alltid lett å spørre mamma eller pappa om ting relatert til pubertet, sånn som bh. Men noe du kan huske på er at moren din har vært gjennom den samme fasen som deg, og setter sikkert pris på om du kommer til henne når det er noe du lurer på eller vil snakke om. Du kan ta det opp face to face, ved å ringe eller over melding og si at du føler at du trenger en bh, men at du kanskje kunne trengt litt hjelp til å finne type og størrelse. Dere kan gå i butikken sammen, eller hvis det føles ukomfortabelt, så kan dere se på bh-er i nettbutikker også kan du finne de i nærbutikkene og prøve ut alene.

Jeg håper at jeg har hjulpet deg litt på vei, hvis ikke så har jeg lagt ved noen artikler med flere tips og råd! :)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene