Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge må jeg gå på p-piller før kvisene blir bedre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år som sliter veldig med kviser. Jeg har tidligere brukt en del kremer fra apoteket, både den reseptfrie kremen basiron, men også en krem jeg har fått på resept hos fastlegen. Disse tørker bare ut huden min og jeg føler ikke at de funker. Noen ganger føler jeg de funker mot sin hensikt. Jeg har nå begynt på Yasmin 28 fordi jeg har hørt man får finere hud av de. Jeg har nå gått på de i 15 dager. Jeg lurer på hvor lenge jeg må gå på de for å bli fin i huden? Huden min er helt krise nå og jeg har utbrudd som aldri før. Dette gjør veldig mye med selvtilliten min!! Jeg lar vær å sosialisere meg og om jeg må, trekker jeg meg skikkelig tilbake selvom jeg er en ganske utadvendt jente. Jeg føler meg skikkelig stygg og føler det eneste alle andre ser er alle kvisene mine.

Besvart 12.10.2019 19:42
 

Svar
Hei jente 19 år.

Jeg forstår veldig godt at det plager deg og gjør noe med selvtilliten din å ha kviseutbrudd. Det er mange som plages.

Du har prøvd kremer både på resept og uten resept, og nå har du begynt på p-piller. Det kan ta flere måneder (minst 3) før man ser noen bedring etter at man har startet med dette.

Jeg vil anbefale deg å ta en tur til legen igjen, og be om resept på tetracyclin mot kviser. Det er antibiotika man skal ta over flere måneder og det har mye bedre effekt enn p-piller. Hvis det ikke hjelper, finnes det noe som heter isotretinoin, som er det sterkeste og mest effektive som finnes mot kviser. Men før man prøver det skal man ha prøvd alt annet.

Håper du får hjelp med problemene dine, ikke gi deg før du før riktig behandling som hjelper. Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet