Hopp til hovedinnholdet

J14. Har fått ekle følelser overfor noen voksne menn. Trenger hjelp.

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 14 år som har fått ekle følelser. Det begynte i sommerferien før 7. klasse. Jeg satt og spillte ett dataspill da en virkelig ekkel tanke kom om buss sjoføren min. Jeg begynte liksom og hate ham. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette. Men jeg ble livredd for at han skulle voldta meg eller noe sånt. Jeg ble helt deppa. Jeg kan huske jeg fikk en veninne på overnattingsbesøk, vi hadde det ganske hyggelig, men tanken om ham ødela humøret mitt helt. Da skolen begynte var han ganske hyggelig. Han sa hei da jeg gikk på bussen, å hade da jeg gikk av. Jeg svarte aldri, jeg ville bare være så slem mot ham som jeg kunne. Hvis jeg luktet noe rart i bussen, sa jeg til veninna mi at det stinket så høyt jeg kunne, så han skulle høre det. Det gikk sånn i hele syvende. Så kom søskenebarnet mitt på besøk i påsken. Han er også i 25-35 årene tror jeg. Først var det ganske morsomt å ha ham på besøk, men plutselig kom den følelsen på ham og. Jeg trakk meg bare unna og kom hele tiden på med en unnskyldning for ikke å være sammen med ham. Jeg fikk liksom ett fobi får å bli for nær ham... Hva er det som er galt med meg? Disse følelsene gjør meg gal! De er ikke så sterke nå lenger, men fortsatt irriterende... Og nå liker jeg ikke menn med mørkt hår og briller, bare fordi det var sånn buss sjoføren min så ut. :( værså snill å hjelp meg
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Dette høres ut som skikkelig vanskelige tanker for deg, og ut fra det du forteller her er det vanskelig å si hva disse tankene kan ha sin bakgrunn i.

Det er en god idé at du snakker med legen din, helsesøster eller en annen voksen du stoler på om de tankene du har, så kan dere kanskje finne ut av hva disse følelsesmessige reaksjonene dine handler om.
Leger, helsesøstre og andre voksne som jobber bl.a. med unge er vant med å snakke om mange forskjellige ting med unge, så du trenger ikke å føle at det er rart å ta opp slike ting.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hva er incest?