Hopp til hovedinnholdet

Mye utflod som er klart. Hva er det.?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg opplever stadig vekk at det kommer masse slim ut av skjeden. Det ligner eggehvite og jeg føler at jeg konstant går å pisser på meg, og det blir HELT VÅTT. HVA ER DETTE? Det kommer ofte, og når jeg er på do er dt som slimtråder som henger ned.

Besvart 10.08.2018 10:55
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Dersom du ikke har fått mensen ennå kan det virke som om kroppen din har begynt å forberede den. Den typen utflod kan du ha i opp til 2 år før mensen kommer. 
Har du begynt på puberteten med å få pupper ,vokst mye og hår under armene og på kjønnsorganet? Da kan det virke som neste skritt i utviklingen til å bli kvinne er i gang. Det er ikke farlig, men kan være uvant med endringen. 
Utfloden skal ikke ha noe sterk lukt. 
Du kan kontakte helsestasjon for ungdom eller helsesøster på skolen der du bor. De kan mye om den forandringen du er i ferd med å gå gjennom. De har taushetsplikt og de informerer ingen om at du har vært til samtaler. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene