Hopp til hovedinnholdet

Må en oftere på do når en har mensen og må man bruke nattbind?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Det er 2 ting 1. Jeg går på do hele tiden når jeg har mensen, fikk mensen i går og det eneste jeg har gjort i dag er å ha vondt i magen og gått på do er det normalt? 2. Bruker ikke nattbind på natta for jeg kjøpte bare vanlig bind til hverdagen må man ha natt bind? -jente 12 år

Besvart 11.01.2019 14:42
 

Svar
Hei jente 13 år

Det er ikke slik at man nødvendigvis må oftere på do når man har mensen.  Kanskje handler det mer om at man blir mer oppmerksom på signaler om at man må på do, og føler at det er lurt å gå for å skjekke om man har blødd mye e.l. Det er helt normalt å få vondt i nederste del av magen før og under mensen. 

Du trenger ikke å bruke nattbind dersom de bindene du bruker på dagen fungerer fint på natten også. De som bruker nattbind gjør ofte dette fordi at de blør gjennom de bindene de bruker om dagen. 

Du kan lese mer om mensen her 

Lykke til videre!

Med vennlig hilsen helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen