Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vil ikke virke rasistisk men det er så mange muslimer på skolen min!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hallo. Vil ikke virke rasistisk men det er så mange muslimer på skolen min! I min klasse på 24 elever er 10 stykker innvandrere som er muslimer. De snakker arabisk hele tiden og Føler at de baksnakker oss ande. De også er så høylytte. De tulle skriker hele tiden og slår oss og hverandre ofte. Jeg liker det ikke.

Besvart 12.10.2017 15:54
 

Svar
Hei

 Og takk for at du skriver til ung.no. Du trenger ikke å føle at det er rasistisk å ikke like det når noen bråker og slår, særlig ikke på skolen. De færreste liker slikt, men det er nok ikke fordi de er muslimer at de oppfører seg slik. Det er viktig å huske på at alle mennesker er ulike, også muslimer og andre innvandrere. På samme måte som at ikke alle som er født og oppvokst i Norge, eller er kristne, er like.

 Du skriver at du ikke liker at de snakker på et språk du ikke forstår, og at du føler at de baksnakker dere andre. Har dere andre forsøkt å ta dette opp med dem, og forklare hvordan det føles? Hvis de har kommet til Norge som innvandrere er det ganske sikkert en følelse de kan kjenne seg igjen i, og kanskje vil det hjelpe på problemet. Kanskje dere kan snakke med læreren deres om det, og kanskje dere kan bli enige om at man i klassen snakker et språk alle forstår, hvis det ikke er helt nødvendig å f.eks. oversette eller forklare noe?

 

Lykke til, håper dere finner ut av det!

Hilsen Antirasistisk senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Rasisme på nettet

tastatur stopp rasisme (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva man kan si på nett? Og er rasistiske utsagn på nettet ulovlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme