Hopp til hovedinnholdet

Familien til kjæresten min er rasistiske.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 18 som er kjæreste med en gutt fra Tyskland, som bodde i Norge for å gå på elite-sports skole i et år i Norge, fordi han var lei av vanlig skole, vi ble sammen to uker etter at vi møtte hverandre, han er helt fantastisk, og jeg er så glad i ham, men ikke i familien hans, han har svært rike og ekstremt rasistiske foreldre, som synes at visse diktatorer under 2. verdenskrig er tyske helter, og har portretter av dem hengende i det som nærmest er et slott. Jeg var heldigvis velkommen der, men de snakker ekstremt stygg om muslimer og afrikanere. Jeg skal besøke kjæresten min snart i Tyskland, men vet ikke om jeg orker å høre på vrøvlet deres, hvordan skal jeg si det på en vennlig måte, uten at liksom kommer inn i huset deres og setter krav, men bare ønsker?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Takk for at du tar kontakt med Ung.no. Det er ofte vanskelig å komme ny inn i en familie. Å komme inn i en familie som ser på tyske diktatorer fra andre verdenskrig som helter er litt i overkant for å si det mildt. 


Har du snakket med kjæresten din om det? Hvis han ikke har de samme holdningene som andre i familien har han kanskje noen gode råd i forhold til hvordan du kan ta det opp på en ok måte. Jeg har vanskelig for å tro at de ikke har fått motstand for holdningene sine tidligere. Altså vet de at det er ganske kontroversielle holdninger de har. Det minste du kan gjøre er å påpeke at det finnes ok muslimer, afrikanere osv hvis de kommer inn på temaet. Eller å snakke om folk på en anstendig måte uansett. I alle tilfelle bør du vise at du ikke støtter holdningene deres.


Hvis kjæresten din deler familien sine holdninger er det en helt annen sak. Da må du kanskje vurdere forholdet? I alle fall må du snakke med ham.
Lykke til!

Hilsen Antirasistisk senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Slik oppnår du respekt

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du skal ha respekt for andre, men du skal også bli respektert! Finn ut hvordan du oppnår respekt, og få tips om hvordan du kan vise andre mer respekt.

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme