Hopp til hovedinnholdet

n-word pass

Annet 13 år
 

Spørsmål

Så jeg fikk et n-Word pass av en mørkhudet venn. Betyr det at jeg kan kalle andre personer n ordet?

Besvart 06.02.2019 13:45
 

Svar
Hei

For å si det veldig enkelt så finnes det ikke noe n-word pass. Hvordan vi bruker språket betyr noe, og stort sett alle som bruker n-ordet i 2019 gjør det for å provosere. Utryddelse av folk begynner ikke med at man dreper dem, det begynner som oftest med at man dehumaniserer dem ved å kalle dem nedverdigende ting. Når man kjenner bakgrunnen til hvordan n-ordet har blitt brukt opp gjennom historien er det ingen grunn til å fortsette å bruke ordet.

Det er også et spørsmål om hvorfor man har behov for å bruke ordet. Det finnes så mange andre ord som er mye mer dekkende, og som ikke har samme negative historie.

Hvis du vil lese mer om hvorfor du ikke bør bruke visse ord kan du lese på skolenettsiden aldrimer22juli.no, på fordommer.no eller denne artikkelen fra Dagbladet.

Hilsen Antirasistisk Senter i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme