Hopp til hovedinnholdet

Hva står en nazist for?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva står en nazist for?

Besvart 19.03.2019 15:58
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no.

En nazist er en som ideologisk tror på nazisme. Nazismen var (og er) sterkt rasistisk og ønsker å utrydde andre folkegrupper. Du har kanskje lært det i historietimen på skolen, men det er likevel verdt å nevne at nazistene under andre verdenskrig prøvde å utrydde jødene ved å plassere dem i utryddelsesleirer der de fleste ble drept, enten ved å bli gasset i hjel i gasskamrene eller på andre måter. Ca. 6 millioner jøder ble drept under andre verdenskrig. I tillegg ble 400 000 romfolk drept på samme vis. Det du kanskje ikke vet er at nazistene også prøvde å utrydde funksjonshemmede og homofile. Tilsammen drepte nazistene mellom 9 og 11 millioner mennesker, inkludert kvinner og barn.

Hva nazisme er kan du lese mer om på store norske leksikon eller Antirasistisk Senter sine skolenettside aldrimer22juli.no.

Hilsen Antirasistisk Senter i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Tips til Google-søk

Søk på nettet Google

Noe du trenger svar på? Trenger du stoff til en skoleoppgave? Slå det opp på nettet! Her får du noen tips for å gjøre et best mulig søk i Google.

Les mer

Rasisme på nettet

tastatur stopp rasisme (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva man kan si på nett? Og er rasistiske utsagn på nettet ulovlig?

Les mer

Hjelp til skoleoppgaver

Gutt jobber med leksene (colourbox.com)

Trenger du hjelp med en skoleoppgave, eller mangler du inspirasjon til en god problemstilling? Her finner du oversikt over nettsider, og steder i ditt nærmiljø som kan hjelpe deg med skolearbeidet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme