Hopp til hovedinnholdet

En i klassen kaller meg neger, men jeg er hvit!

Gutt 13 år
 

Spørsmål

En hvit jente i klassen min kaller meg neger men jeg er hvit Hva gjør jeg? Læreren min hører ikke på meg. Hun sier det til meg rett foran han men han bryr seg ikke.

Besvart 15.04.2019 15:27
 

Svar
Hei gutt 13 år

Denne jenta trenger å få høre at neger er en ord som ikke brukes lenger. Kanskje hun faktisk ikke vet at dette er et rasistisk ord, som er tatt ut av det norske språk.

Ta dette opp med helsesykepleier på skolen din eller andre lærere. Jeg synes dette er et tema dere bør diskutere og snakke mer om i klassen. 

Det er skolens ansvar at elevene skal trives og ha det bra på skolen. Hvis du føler at du bli "mobbet" skal skolen ta dette på alvor!.

Les gjerne artiklene nedenfor.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme