Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om hva som kan være lurt å ham med seg i håndbagasjen på flytur på vei til og fra New York?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om hva som kan være lurt å ham med seg i håndbagasjen på flytur på vei til og fra New York? Noen sa til meg at jenter kan ha med seg fks en bag og en sekk, er det sant isåfall? Og jeg så også en gang på tv'n at hvis man tar å sprayer nesa med saltvann (nesedråper) så smaker maten du får ombord på flyet bedre, er dette sant?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hva trenger du på de timene du er i flyet? En bok, kanskje sokker, lommebok, billetter, kamera og pass. Kanskje noen nøtter om du blir veldig sulten mellom måltidene? Tenk litt på hva som er viktig for deg.

Jeg vet ikke hva som kan være spesielt viktig å ta med seg til New York, men til en storby kan det være nyttig å planlegge antrekk for de dagene man skal være der. Kombiner de ulike plaggene slik at du tar med minst mulig, både av klær og sko. Husk at du ofte skifter til kvelden. Og i storby er det viktig med godt skotøy, da det ofte blir mye gange. 

Skal du handle litt, kan det være nyttig å ta med en ekstra bag som tar liten plass, men husk å sjekke med flyselskapet og billetten på forhånd, for mange selskaper tillater kun en bagasje og en håndbagasje. Det er også viktig å merke seg antall kilo bagasje man har lov til å ta med, da det er veldig dyrt å ta med overlast av bagasje.

Vi kjenner ikke til tipset om å spraye saltvann i nesa for å få bedre smak. 

Legger ved en artikkel under svaret om hva du kan ha med deg inn på flyet.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise