Hopp til hovedinnholdet

jente 16: Vil reise til Slovakia om sommeren alene

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som vil reise til Slovakia om sommeren alene, men vet ikke hvordan jeg kan finne regler om reising som en mindreårig hos de forskjellige flyselskaper eller når man vil reise med buss. Håper dere kan hjelpe meg :).

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er fristet til å reise, og Slovakia virker som et spennende reisemål.

Det er viktig at du avklarer med foreldrene dine om dette, da det er de som er ansvarlige for deg. Legger ved en artikkel om dette under svaret. 

Når det gjelder alderskrav til flyreisene, må du gå inn på de enkelte reiseselskapenes hjemmesider og søke etter retningslinjer for barn som reiser alene. De opererer med ulike alderskrav og ulike krav til foreldrenes samtykke. Det samme gjelder for bussreiser.

Les også artikkelen om å reise alene - som jeg legger ved under svaret.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise