Hopp til hovedinnholdet

Jeg og noen venner skal dra på syden neste år, da 2 er 17 og han andre 16.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg og noen venner skal dra på syden neste år, da 2 er 17 og han andre 16. Men på alle nettsider står det at man må ha meg seg en voksen (18 år). Hvordan fikser man dette? Hilsen gutt på 16 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for oss å gi råd om hvordan du skal få med deg en voksen på tur. En del reisearrangører har en aldersgrense på 18 år, som du skriver, andre eldre. Men kanskje foreldrene deres kan bli med på tur slik at dere alle kan ha det fint sammen?

Du skriver ikke om hva slags tur det er eller hvorfor dere har lyst til å reise, men jeg legger vedd en artikkel med spørsmål og svar fra andre ungdom som spør tilsvarende spørsmål.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise