Hopp til hovedinnholdet

Reise til USA og Canada. Visum

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! I november lurer jeg på å ta turen over dammen til USA og Canada for å besøke familie. Jeg har planlagt og starte i Montréal i Canada og dra ned til Boston med buss. Er det da mulig å ha innreise i Canada og utreise i fra USA? Krever Canada visum? Min ESTA er fremdeles gyldig fra tidligere reise. Er det eventuelt enklere å dra med fly på denne strekningen? Og dersom Canada krever visum for nordmenn, må dette da ordnes på forhånd? Reisen vil vare i 10 dager. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på om det er mulig å ha innreise i Canada, og så utreise fra USA. Jeg har vanskelig for å se at planene dine skal by på problemer. Men, dersom du er usikker, anbefaler vi deg å ta kontakt med Canadas ambassade og USAs ambassade her i Norge.

I følge nettsidene til den canadiske ambassaden kreves det ikke visum for norske statsborgere som ønsker å reise inn i Canada.

Vedrørende spørsmålet ditt om det er enklere å reise med fly på denne strekningen, antar jeg at dette er en smaksak, avhengig av hva dine ønsker for reisen er.

Lykke til med reisen.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise