Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få råd til å bli utvekslingselev?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 14 år og vil ta et et utvekslingsår i Sør-Afraka på vg 2. hvordan skal jeg få råd og hvordan skal jeg spørre mamma og pappa om lov?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for henvendelsen. Dersom du velger studieforberedende utdanningsprogram når du skal begynne på videregående, er det gode muligheter til å bli utvekslingselev på Vg2. Dette blir godkjent som ett av de tre årene på videregående, og du kan søke støtte (stipend/lån) gjennom Statens Lånekasse. Det fins også noen legater som kan gi støtte. Se her for mer informasjon: www.vilbli.no/?Program=V.ID&Kurs=V.IDRET1----&Artikkel=016331

Du må imidlertid regne med at et år som utvekslingselev vil være mer kostbart enn å gå Vg2 hjemme i Norge. Når du er under 18 år, kan du heller ikke reise ut uten dine foreldres samtykke. Det er derfor veldig viktig at du snakker med dine foreldre om dette. Siden det er noen år til enda, kan det kanskje være lurt å allerede begynne med noen "små drypp" om at du har lyst til dette. Sett deg godt inn i hva det vil si å være utvekslingselev, og alle fordeler med et slikt år - det kan være gode argumenter.

Se også artikkelen nedenfor.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise