Hopp til hovedinnholdet

Tips om interrail.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og en venninne har lyst å reise gjennom Europa med interrail til sommeren. Vi er 17, men vennina mi blir 18 før vi reiser. Vi har lest innslaget deres om interrail og undersøkt på nettet, så har vi et par spørsmål vi håper dere kan svare på :) 1. Er det lovlig at jeg som mindreårig reiser? 2. Går togene på natten slik at man er fremme på neste destinasjon på morgenen? Eventuelt er det mulig å ta natt tog overalt? Vi vil spare så mye tid som mulig og er ikke fisefine 3. Vi planlegger å kjøpe den billetten med 22 dager og foreløpig er planen røft :starte i sarajevo (vi er der med familiene fra før) -split - Venezia - verona - milano - nice - basel - Brussel - Amsterdam - Praha - Berlin - hamburg - københavn - stockholm - Narvik. Vil 22 dager være tilstrekkelig hvis vi vil tilbringe omtrent 1 dag på alle destinasjonene (Venezia å verona kan kanskje tas på samme dag?) og vi kan i verste fall bare la være å bruke tid i hamburg, København og stockholm. Eller er det lurere å velge billetten for en hel måned? 4. Er det med vanlige tog du kan bruke InterRail eller er det spesielle interrail tog? 5. Tips til å overtale foreldrene? 6. Er det noen av disse byene man må være ekstra obs på spesielle ting? 7. Eventuelt andre viktige tips? Vi skjønner at dette er en del spørsmål men vi finner det ikke andre steder, så vi håper virkelig at dere kan svare detaljert. Tusen takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe i veien for at du som er 17 år reiser på interrail, men så lenge du ikke er myndig har f.eks. foreldrene dine lov til å nekte deg dette dersom de mener du ikke er moden nok for det enda.

Når det gjelder tips til planlegging av turen, kan vi nok ikke svare inngående på det - men kikk på artikkelen under og les mer på siden www.interrail.eu/ - der finner du svar på mye av det dere lurer på. 

God tur!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du må vite om interrail

Tog som går gjennom grønt landskap (Foto: Colourbox.com)

Sommeren er høytidssesong for interrailere. Nye mennesker, store inntrykk og minner for livet gjør det verdt å drasse på tunge ryggsekker og slite gamle togseter i timevis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise