Hopp til hovedinnholdet

Har endret mellomnavn, blir det problemer med utreise?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har akkurat endret navn.. eller bare Satt på et ekstra fornavn fra bare Ida til Ida Linnéa. Jeg skal til Mallorca i august å turen er bestilt i mitt gamle navn Ida + etternavnet. Og jeg har pass med Ida + etternavnet. Vil dette få problemer med når reiser om jeg ikke endrer navn på billetten eller vil det gå greit ettersom det er bare ett "mellomnavn" ? Så lenge billett + pass er like navn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om du har meldt navne-endring til folkeregisteret, vil vi anbefale deg å oppdatere passet ditt. Jeg vil ikke tro det har noen konsekvens på denne reisen, men et pass skal vise rett navn. 

Husk at billett og pass må være utstedt i samme navn. Har du endret navn, og flybilletten er utstedt i ditt nye navn, må du påregne problemer ved innsjekking på fly hvis du benytter pass med tidligere navn.

www.politi.no/tjenester/pass/soknad_om_%20pass/

Legger ved informasjon om pass under,  for mer informasjon om pass og regelverk knyttet til dette.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise