Hopp til hovedinnholdet

Vil reise på tur med venninna mi, hvordan overtale foreldre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på snart 16 år gammel. Det jeg lurer på er; Jeg har veldig lyst til å reise på en langhelg til Oslo sammen med bestevenninna mi neste år, sommeren jeg er 17 år gammel. Foreldrene mine er redde for at jeg skal være ute når det er mørkt, bli voldtatt osv. Som generelt alle foreldre tror. Jeg er ikke ute etter fest, fyll og gutter. Ute etter det stikk motsatte. Shopping, koselige gågater i byen, resturanter på ettermiddagen og kose meg på hotellet med bestevenninna mi. Selv gjør keg som får beskjed om, jeg er ansvarsfull, ryddig og passer på alt/alle. Hvordan kan jeg snakke med foreldrene mine og få de til å forstå? Klem trondheimsjente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Det eneste du kan gjøre i denne situasjonen er egentlig å prate med foreldrene dine om dette. Forklar for dem hvorfor det er så viktig for deg å dra, og hva dere planlegger å gjøre på turen. Kanskje kan du vise dem dette spørsmålet du har har sendt inn til oss? Jeg synes du forklarer veldig godt hva det er du ønsker med denne turen her, noe jeg tror vil komme tydelig frem for foreldrene dine også.

Når det er sagt, så er det ikke sikkert foreldrene dine er skeptiske til turen fordi de ikke stoler på deg eller tror du skal gjøre noe annet enn det du sier. Det er dessverre ikke sånn at man er totalt beskyttet mot for eksempel voldtekt fordi man holder seg unna fest og fyll, og det er kanskje det foreldrene dine tenker på. At du er i en stor by langt unna, uten at de har noe kontroll. Det kan føles vanskelig og usikkert.

Prøv derfor gjerne å vise foreldrene dine at du har forståelse for at de er litt bekymret. Hvis dere får pratet ordentlig ut om dette, så kan dere kanskje lage noen kjøreregler for turen. For eksempel at du aldri går alene, at du holder deg inne etter et visst klokkeslett, ringer foreldrene dine hver kveld eller lignende.

Jeg håper dere får en god prat sammen, og spør gjerne igjen hvis du lurer på noe mer! Legger også ved noen artikler jeg tror kan være nyttig for deg :)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise