Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om baggasje ved reise til utlandet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal til utlandet om en liten stund, og har noen spørsmål om baggasje. 1. Usikker på hva det heter, men når man sender kofferten "i forveien" i sånn skranke, blir den da gjennomgått? Kan den bli det i det hele tatt? 2. Hvis jeg har med meg en eller to bokser snus i håndbaggasjen, skjer det noe med tanke på at jeg er mindreårig? I så fall, gjør de det da sånn at bare jeg får vite det, eller snakker de med foreldre? 3. Hvis snus blir oppdaget i kofferten, hva skjer da? Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nok litt ulik praksis på dette fra land til land, så det kommer an på hvor du skal reise. Jeg vil tro at baggasjen blir scannet før den blir lastet ombord i flyet, men de ser neppe etter bokser med snus. 

Jeg tviler på at vekterne i sikkerhetskontrollen er ute etter å sjekke at mindreårige ikke har med seg snus, men dersom det blir oppdaget kan det vel hende at de gir beskjed til foreldrene dine. At de skal si det kun til deg har de nok ingen grunn til, hvis de i det hele tatt sier noe om det. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise