Hopp til hovedinnholdet

Hva skal til for å få statsborgerskap i USA?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg beklager om dette spørsmålet kommer i feil kategori! Jeg var litt usikker... Jeg er en gutt på 19, og jeg har fått meg kjæreste i USA som jeg møtte på nettet. Jeg var å besøkte henne for første gang nå nylig, og vi er begge blitt veldig glade i hverandre. Mitt spørsmål er, hvordan er det for meg å få amerikansk statsborgerskap/green-card/(permanent)oppholdstillatelse? Jeg ble som 15-åring arrestert for seksuell trakassering, og har dermed noe på rullebladet. Det er ikke snakk om at jeg flytter til USA med det første, om jeg gjør det i det hele tatt. Men jeg lurer på om det vil bli noen problemer om jeg søker om statsborgerskal om noen år, skulle forholdet gå bra i lengden. Om jeg gifter meg med henne i USA, er det ikke slik at jeg da vil få statsborgerskap "automatisk"? Det er som sagt ikke aktuelt akkurat nå, men om noen år. Ps; Jeg vet at det er vanlig at man ofte må ha studert der før man evt. flytter dit og alt det der, har lest mye rundt på nettsiden... Takker for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når det gjelder spørsmålet ditt om hva som skal til for å få statsborgerskap i USA, vil jeg anbefale deg å kontakte den amerikanske ambassaden

I den vedlagte artikkelen kan du lese mer om hva som skal til for å få statsborgerskap i Norge. Før din kjæreste eventuelt får norsk statsborgerskap, må hun ha permanent oppholdstillatelse. Dette får hun f.eks. ved å søke om familiegjenforening med deg. Jeg legger ved noen artikler om familiegjenforening og oppholdstillatelse. Etter at du har lest disse, anbefaler jeg deg å kontakte UDI for å få mer informasjon.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oppholdstillatelse: Bo, studere, jobbe i - eller besøke Norge

Norske flagg (Foto: Colourbox.com)

Du som vil søke om å bo i, studere i, jobbe i - eller besøke Norge trenger statsborgerskap eller utlendingspass.

Les mer

Familiegjenforening

Far og datter som klemmer hverandre (Foto: Colourbox.com)

Har du et familiemedlem i Norge og ønsker å bo sammen med han eller henne? Du kan søke om oppholdstillatelse, oppholdskort for familiemedlemmer av EU/EØS-borgere eller bruke registreringsordningen.

Les mer

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise