Hopp til hovedinnholdet

Flytte til USA?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei :) Hvis jeg reiser til New York, og innser at jeg liker meg der alt for godt. Kan jeg bare flytte til New York helt uten videre, eller hvordan foregår prosessen? Eller til USA generelt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å flytte til USA oppleves nok av mange som veldig vanskelig. Generelt så er det gjerne slik at man må ha et tilbud fra en arbeidsgiver eller liknende for å få visum som varer lenger enn turistvisum, samt arbeidstillatelse. Kanskje kan det derfor være en idé å først få til studier i USA, og underveis undersøke hvilke muligheter du har senere. Ved å studere der kan du skape deg et kontaktnettverk som kanskje kan hjelpe deg senere når du skal ut i jobb. 

Angående studier så anbefaler jeg deg å kontakte: 
ANSA på tlf. 04545 - de er organisasjonen for norske studenter i utlandet. De gir gratis veiledningstime hvis du ønsker det. Her kommer du direkte til nettsiden med informasjon om utdanning i USA

Angående det å flytte til USA sånn generelt, så anbefaler jeg deg å kontakte Den amerikanske ambassaden i Norge . De har informasjon om blant annet visum og hvilke andre regler som gjelder. 

Norge-Amerika Foreningen kan ha tips og råd til hvordan du bør gå fram. 

Den norske ambassaden og konsulater i USA kan svare på 
spørsmål om visum, pass, jobb, studier etc. 

På Utenriksdepartementet sine landsider om USA finner du mer generell informasjon, samt linker til andre nettsider som kanskje kan være av interesse for deg.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise