Hopp til hovedinnholdet

reise til Marovcco

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei!!! jeg har fått lov av foreldrene mine, til og reise alene til Marokko!!! jeg skal møte familien min der men hvilken flyselskap vil du anbefale meg til og ta...!!!???????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er spennende å reise, og mange har mye glede over planlegging og selve reisen. Du skriver at du skal besøke familie der, da tror jeg kanskje at du blir hentet på flyplassen. Det er fint.

De ulike flyselskapene har også forskjellige aldersbestemmelser. Sjekk med flyselskapet dere velger blant, hva som er deres bestemmelser. Jeg vil tro du må ha med en erklæring om at du får reise alene, som er signert av foreldrene og at de må legge ved kopi av id-kort i tillegg. Det er nemlig slik at foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge du er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg,så lenge du bor hjemme og er under 18 år.

Jeg vil imidlertid anbefale deg direktefly, dersom det er mulig. Det sparer deg for flybytte på en flyplass du nok ikke er kjent med, og slik mindre bekymringer for både deg og familien din. Sjekk med norwegian og kanskje på finn.no, for flere alterrnativer for fly. Det er ofte store prisvariasjoner, så det kan lønne seg å sjekke litt.

Sjekk også at passet er i orden, og at du har reiseforsikring i orden. Dette må foreldrene dine hjelpe deg med.

GOD TUR og god reise! 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise