Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil på backpackertur!

Jente 17 år
 

Spørsmål

Backpacker tur er noe jeg alltid har drømt om, og drømmene vil forhåpentligvis bli realisert om to år. Jeg har planer om å dra etter tredjeklasse (vgs), og går foreløpig i andre. Reise er min store hobby. Jeg liker alt ved dette. Jeg har desverre ingen venner som vil reise med meg i mer enn en måned på backpacker tur, og jeg lurer derfor på om det er veldig dumt å dra alene? Veldig idiotisk spørsmål, men jeg lurer. Jeg tror jeg kan klare meg på egenhånd, men jeg er langt ifra veldig selvstendig. Planene er å dra rundt i Asia, for å så dra til Afrika å jobbe. Jeg vil bare dra rundt og oppleve verden. Det er min drøm. Ellers så er generelle tips for backpacker tur i Europa/Asia veldig nyttig. Jeg drar så klart innom de kjente stedene, men jeg vil oppleve steder som er gjemt. Noen å anbefale?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Så spennende at du har lyst å dra på backpackertur!

Det er mange som reiser på backpackertur alene. Det kan være en unik mulighet til å bli kjent med seg selv og tvinge seg litt ut av komfortsonen. Ofte er det også lettere å komme i kontakt med lokale eller andre reisende når du reiser alene - og du bestemmer helt selv hvor og når du vil reise. Det krever, som du nevner, at du er litt selvstendig og ikke er redd for å ta beslutninger helt selv, eller være helt alene i perioder. Det kan være ensomt til tider - men for mange er det å reise alene en sjanse til å møte folk du ikke ville møtt ellers. Når du ikke har noen andre å støtte deg på er det viktig at du har med deg alt du trenger - med god planlegging føler du deg tryggere, og er bedre rustet til eventuelle utfordringer.

Det er noen som liker selvstendigheten bedre enn andre, og for mange kan det være gull verdt å noen med seg på reisen. Derfor er det kjempebra at du har begynt å tenke på dette allerede nå. Du trenger ikke gjøre noe du ikke føler deg komfortabel med.

På UngInfo sine nettsider finner du noen gode tips til deg som vil ut i verden. Det aller viktigste her, og kanskje særlig når du reiser alene, er reiseforsikring. Sørg også for at du har alt av pass, visum og vaksiner i orden i god tid før du reiser. En god pakkeliste for backpackere finner du her. Husk: pakk lett. Når du reiser alene må du ha med deg ryggsekken din over alt. Er den for tung medfører det mye ekstra frustrasjon.

For å finne frem til "gjemte" steder kan det være en god ide å snakke med folk du møter på veien. Lokale og andre reisende har ofte de beste tipsene - kanskje du til og med finner noen som kan slå følge et stykke på veien?

Til slutt: sjekk ut backpacker.no. Her finner du tips og reisebrev fra hele verden.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise