Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg dra til Paris?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på femten år og jeg har veldig lyst til å bruke konfirmasjonspengene mine på å reise på tur til paris med venninnen min. Det er helt greit for foreldrene hennes! Men jeg lurte bare på om det var lov? og kan man kan bo på hotell osv..? Pappa synes det er greit men han lar meg ikke siden han sier at hvis det blir meldt til barnevernet er det en uforsvarelig situasjon (i og med det er de som har ansvar for meg), er dette sant?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

I artikkelen vi legger ved, kan du lese litt om hvilke rettigheter du har til å bruke egne penger. Når det gjelder reise og hotell, kan det være lurt å sjekke med flyselskapet og hotellet hva som gjelder - ulike selskaper har ulik praksis og ulike regler. 

Du spør om det kan meldes bekymring til barnevernet dersom du får reise til Paris? Siden du skriver "(i og med det er de som har ansvar for meg)", er jeg litt uiskker på hvem som har omsorgsansvaret for deg - faren din eller barnevernet. Dersom det er faren din som har ansvaret for deg, er det faktisk han som bestemmer om du får lov eller ikke og det er han som har ansvaret for deg uansett hvor i verden du er. Dersom det skulle skje noe, og det kan det jo alltids gjøre, er det han som er ansvarlig og noen kan jo lure på hva to 15 åringer gjør alene i Paris.

Om det vil bli meldt til barnevernet og hva de eventuelt vil gjøre, er det vanskelig å si noe om - det kommer an på omstendigehtene.

Lykke til

Hilsen

redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise