Hopp til hovedinnholdet

jeg har veldig lyst til å reise til USA alene for å besøke kjæresten min der. Er dette lov, dersom jeg får lov av mine foreldre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 17 år, og jeg har veldig lyst til å reise til USA alene for å besøke kjæresten min der. Er dette lov, dersom jeg får lov av mine foreldre? Problemet er at de sier at det er alt for farlig å reise med fly (bytte fly osv.) når jeg er 17. Jeg mener selv at jeg kan klare dette, men vil gjerne vite om dere synes det er smart/tror det går bra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge du er under 18 år og bor hjemme, også når du er utenlands. Les artikkelen om barneloven som sier mer om dette.

Det er derfor en sak som du må diskutere med dine foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen, også med dem som skal ta deg i mot i USA. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Og om du skal reise til USA, krever det kanskje bytte av flyselskap underveis. Husk å sjekke reglene med alle aktuelle selskaper hvis du skal reise før du blir 18.

Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise