Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor i Californa og vil reise til Norge, hva gjør jeg?  

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg bor (og ble født) i California og har lyst til å reise til Norge... Det har alltid blitt min største drøm... men jeg vil helst ikke delta i et utvekslingsprogram fordi jeg kan ikke gå glipp av skolen i Amerika. Fins det noen programmer i Norge som kan hjelpe meg med å finne en familie jeg kan bo hos til neste sommerferien? Jeg har noen få venner i både Norge og Sverige, men jeg syns at de ikke er interesserte i å være en «vertsfamilie» for meg... og det går ikke an å si: «Hei... husker du meg? Er det greit hvis jeg kan bo hos deg i en måned?» Ellers kanskje fins det noen som gjerne vil la meg bo hos dem? Kun i en måned... Og hvis noen vil gjerne reise til California, så kan de selvfølgelig bo hos meg i en uke eller to! Sorry about my mistakes/ confusing Norwegian! It wasn't my first Language :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så gøy at du er interessert i å reise og bo i Norge! Vi i Ung.no jobber mest med hvilke muligheter norske ungdommer har. Derfor har det dessverre vært vanskelig å finne et godt svar til deg. Vi fant ingen oversikt over organisasjoner i USA som sender folk til Norge. Likevel kjenner vi til noen organsisasjoner som kan være interessante for deg å ta kontakt med:

Norge Amerika Foreningen: www.noram.no/

Scandinavian Heritage Foundation: www.scanheritage.org/

Se også denne siden UngInfo har laget. Her er det samlet mange organisasjoner som man kan reise gjennom. Noen av dem sender folk til Europa. Kanskje du kan snakke med noen av dem. Hvis de ikke sender til Norge, vet de kanskje om noen andre organisasjoner som gjør det.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise