Hopp til hovedinnholdet

Teller fravær for inntak til videregående skole?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et spørsmål angående fravær. Jeg ønsker å starte på Elvebakken videregående til neste år, og det føler jeg at jeg kan klare, men det er et problem. I jula skal jeg og familien dra til Australia, og må da droppe de 2 første ukene av 2.Termin, men læreren min sier at man ikke kan ta barnet sitt ut på ferie under skoletid, og at det da vil bli satt på som Ugylig Fravær (Samme som skulk) Vil dette påvirke sjansene mine for å komme inn på den skolen jeg vil, eller har ikke fravær så mye å si?? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Hvor mye fravær du har har ingenting å si for inntak til videregående opplæring. Slik sett er det ikke farlig at du er borte i to uker. Så må du vurdere hvorvidt du går glipp av verdifull undervisning og eventuelle vurderingssituasjoner. Det kan selvsagt påvirke karakteren din. 

Husk at det er din kompetanse i et fag som avgjør karakteren, og ikke andre forhold, som fravær, orden eller oppførsel. Er du faglig sterk nok og viser dette i vurderingssituasjonen som læreren legger opp kan ikke læreren gi deg lavere karakter på bakgrunn av fravær. 

Med vennlig hilsen,

Elev- og lærlingombudet i Oslo kommune

- i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise