Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få jobb på en ranch i England eller USA mens jeg studerer språk?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 18 år som så gjerne har lyst til reise til utlandet på en ranch i USA eller England. Jeg ønsker å studere språk mens jeg er der, og lurer på om det er mulig å gjøre dette når man har generell studiekompetanse, og hvordan det er med stipend, eller evt. lån på dette.Jeg vil helst reise i 6 eller 9 måneder!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!

Så spennende at du har lyst til å jobbe og studere i USA eller england!

Dersom du kun skal jobbe i USA er det dessverre vanskelig å få arbeidstillatelse i USA.  Du kan få mer informasjon om dette på nettsidene til USAs ambassade. Det er viktig at du ikke jobber ulovlig i USA, da kan du bli utvist, og bli nektet visum på nytt.

Det er antakeligvis lettere å kombinere jobb og studier, men du må søke tillatelse fra USCIS om å jobbe utenfor universitetet, men for å få en slik tillatelse må man bevise at arbeidsplassen er relevant til studiet. Dette kan du antakeligvis kontakte ambassaden om for mer informasjon.

I noen tilfeller kan det være enklere å dra til Canada eller Australia. Der kan man dra på såkalt "Working holiday" som blant annet Kilroy tilbyr. Her får du arbeidstillatelse og litt starthjelp, og så kan du jobbe deg rundt i landet.

Angående arbeid i England kan det være lurt å forhøre seg med Den britiske ambassaden arbeidstillatelse, skatt og liknende. 

I jakten etter en gård å jobbe på kan disse nettstedene være til hjelp: Agriventure, World Wide Opportunities on Organic Farms, Workaway.info og Facebookgruppa RanchWork.com.

Dessverre er fant jeg ingen opplegg som kombinerte både arbeid på ranch i tillegg til studier. Når det gjelder studier i utlandet generelt, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med ANSA. Hos dem kan du få gratis og nøytral informasjon, og kanskje kjenner de til noen som har jobbet på en ranch og studert samtidig?

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise