Hopp til hovedinnholdet

Sliter med flyskrekk og ubehag i hodet når jeg flyr

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Helt siden jeg var liten har jeg slitt med flyskrekk. I dag må jeg gi slipp på ferieturene mine til utlandet pga. Flyskrekken. Det hele er egentlig en håpløs kamp med seg selv hver gang jeg skal ut på reise med fly. Da jeg var liten så fant jeg ut at jeg ikke tålte kreftene i den massive flymaskina. Har hatt mye trykk i hodet etter alle turene. Har du noen tips???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo ganske begrensende å ikke kunne fly.  Jeg forstår at det er to ting i dette: både et reelt ubehag du har opplevd og en flyskrekk. Antagelig er det den ubehagelige opplevelsen med følelse av trykk i hodet som har gjort skrekken verre også.  Jeg tror det er mulig å få gjort noe med begge deler.  Aller først vil jeg anbefale å få tatt opp det med trykk-ubehaget med en lege.  Kanskje kan dette ha sammenheng med tette bihuler?  -En spesialist på Øre-nese-halssykdommer kan være aktuell å bli henvist til for dette.  Når du har funnet mer ut av dette og forhåpentligvis fått hjelp for det, er det mulig å ta tak i problemet med angsten.  Det er mulig å mestre en angst ved å konfrontere den og få litt hjelp, for eksempel kognitiv terapi.  En  psykolog kan for eksempel hjelpe deg med dette.  Ofte skal det ikke så store innsatsen til for å få gjort en bra endring. 


 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise