Hopp til hovedinnholdet

Jeg bare lurer på hvor gammel man må være for å kunne reise til England uten voksne og hva som vanligvis er aldersgrensen på hoteller.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge hatt veldig lyst til å reise til London alene med en venninne. Jeg mener at jeg er moden nok, og foreldrene mine mener også at jeg hadde klart meg der alene, siden jeg er er passe godt kjent der etter å ha vært der 4 ganger. Jeg bare lurer på hvor gammel man må være for å kunne reise til England uten voksne og hva som vanligvis er aldersgrensen på hoteller. Jeg har hørt noe om at det er en del hoteller som har 16-årsgrense? Kan da en 15-åring og en 16-åring dra dit alene da? Jeg regner med at vi skulle ha dratt på sommeren, men venninna mi har ikke bursdag før i november. Kan da jeg som 16-åring og hun som 15-åring dra til London alene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som du må diskutere med deres foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Husk å sjekke reglene for å reise som umyndig med flyselskapet, det finner du på deres nettsider eller ved å sende en mail.

Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise