Hopp til hovedinnholdet

Hvilke organisasjoner hjelper familier med dårlig råd til å dra på ferie?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! :) Jeg lurte på hvorfor flyselskapet Norwegian er billigere enn SAS og hvem av dem som er best å ta i forhold til prisen. Jeg lurte også på om det finnes noen organisasjoner som velger å hjelpe/gi støtte til familier som har dårlig råd til å dra på turer til utlandet eller noe lignende? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg kan ikke gi deg et konkret svar på spørsmålet om hvorfor Norwegian er billigere enn SAS, men jeg vil tro det handler om at de går for ulike taktikker. SAS kan kanskje sies å bruke mer ressurser på service; som inkludert bagasje, gebyrfri betaling med alle kort og kaffe/teservering. Hos Norwegian må du betale for alt det som kommer i tillegg til selve flybilletten, herunder setevalg, bagasje og drikke. Da prisene for ekstravalg hos Norwegian varierer etter reisemål, vil du først finne totalprisen for reisen og sammenligne med SAS når alle tilvalg er gjort. I praksis betyr dette at om man vil ha med bagasje eller sikre seg et bestemt sete, er prisforskjellen mellom de to flyselskapene en god del mindre (og i noen tilfeller likt). Generelt anbefales det derfor å sjekke priser hos begge, og eventuelt flere flyselskaper, for å sammenligne priser før man bestiller, og ta med alle ekstrakostnader i beregningen.

Når det gjelder organisasjoner som bidrar til at familier med svak økonomi skal kunne få dra på ferie, så er det hovedsaklig snakk om ferieopphold i Norge. Jeg har dessverre ikke en liste over organisasjoner som bidrar til dette, men jeg vet med sikkerhet at Røde Kors har tilbud (les mer om "Ferie for alle" lenger ned). Kirkens Bymisjon tilbyr feriekolonier om sommeren, uten at jeg vet mye om disse. Du kan lese litt om de dette tilbudet her.

"Ferie for alle" =
Organisert av Røde Kors. Les mer om dette her.
(Det har også foregått et samarbeid med Star Tour som har gitt noen familier muligheten til å reise utenlands. Det står noe om dette her. Men, denne linken er ikke ny og jeg vet ikke hvilke avtaler som finnes i dag. Dette kan du spørre Røde Kors om. Kontaktinfo finner du i den første linken).

Jeg kan også informere om at flere kommuner i Norge har ordninger hvor familier som mottar sosialhjelp eller har lav inntekt kan søke om økonomisk støtte til ferieturer og aktiviteter. For å finne ut mer, anbefaler jeg at du kontakter din kommune (google kommunen din og finn kontaktinfo på deres hjemmeside) og spør hva de tilbyr og evt prosessen for å kunne få hjelp.

Håper dette var til noe hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise