Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov til å reise alene til Mexico, hva kan jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år og har en kjæreste som bor i Mexico. Han tilbrakte hele jula hos meg her i Norge, og nå er det min tur å reise til han og hans familie. I starten følte jeg det var greit for mine foreldre, men nettopp fortalte moren min at jeg ikke får reise. Hun mener det er alt for farlig for en jente å reise dit alene. Hva kan jeg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Så fint at du har fått besøk av kjæresten din i jula. Du forteller at du følte at det var greit for foreldrene dine at du kunne reise til kjæresten din, men at du nettopp har fått vite av moren din at du ikke får reise. Så lenge du er umyndig er det foreldrene dine som bestemmer om du får reise, men samtidig skal de også høre på dine meninger. www.ung.no/reise/3083_Kan_du_reise_alene_om_du_er_under_18_%C3%A5r.html Kan du avtale en samtale med foreldrene dine der du forteller hvordan det oppleves for deg å ikke få reise. Kan du snakket med moren din om hvorfor hun mener det er farlig for deg å reise til Mexico alene. Er det noe hun er spesielt redd for? Kanskje dere kan finne en ordning som gjør at du får reise og besøke kjæresten din og familien hans.Kanskje det noen du kan reise sammen med til Mexico som moren din er trygg på. Lykke til.


Hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise