Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg forvente at folk på toget ikke kommer bort til hunden min som er på jobb?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg skal ha med meg hunden "min" på toget, når jeg skal på ferie og det er en tog tur på 7 og en halv time. han skal være med meg som en hjelp mot angsten, tror du jeg har lov og ha på han dekken der det står jobber, working eller service hund under opptrening så ikke folk er bort på han uten tillatelse?? han er ikke farlig eller noe imot verken mennesker eller andre dyr, han er vant til alle type dyr og mennesker fra nyfødt til gamle, men med tanke på at han på en måte er på jobb og skal venne seg til det, pluss at han skal venne seg til at på jobb hilser vi bare på kommando. får han har ikke fått vest på at han er servicehund under trening enda. men bare tog turen, tur/retur er nok til og ødelegge mye av treningen hans.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skal ha med deg hunden din på togturen. På lik linje med førerhunder og hunder på jobb, er det bra for de andre passasjerene at du har på en synlig vest. De fleste respekterer hunder på jobb, og vet at de ikke skal forstyrres.

Er det mulig å ta av vesten i løpet av turen for å gi hunden en pause? Slik at det blir synlig for medpassasjerene? Og dersom han har på vesten hele turen og noen prøver å gå bort til ham, kan du kanskje si at han er på jobb.

Det er bra du får hjelp mot angsten din og at hunden kan gi deg trygghet når du er på tur.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise