Hopp til hovedinnholdet

kan en 16 åring reise til utlandet med foreldrenes samtykke?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei!! Jeg er en 14 år gammel jente som har et spørsmål. Med foreldrenes samtykke kan jeg dra til utlandet når jeg er 16år?? Eller må jeg være 18????? MVH Lovetotravel123

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldrene dine har i utgangspunktet ansvaret for deg frem til du fyller 18 år. Det innebærer blant annet at de har rett og plikt til å ta avgjørelser for deg i personlige spørsmål. Avgjørelsene skal tas ut fra dine interesser og behov. Du har likevel rett til å uttale deg og blir hørt, og foreldrene dine skal på grunn av din alder legge stor vekt på din mening. Du er likevel til syvende og sist avhengig av at foreldrene dine samtykker til at du reiser. Du kan lese mer om foreldreansvaret og dine rettigheter i barneloven her.

Mange reiseselskaper krever bekreftelse fra foreldre for å selge reiser til personer under 18 år. De ulike fly- og båtselskaper og hoteller har også ulike regler når det gjelder aldersgrenser.

Dersom du får tillatelse av foreldrene dine til å dra, bør du derfor uansett undersøke med de enkelte fly- og båtselskaper og hoteller på forhånd.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise