Hopp til hovedinnholdet

New York og dollarkurs - bekymra for at det ikke blir tur

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og mamma har planlagt og reise til New York i sommerferien 2015. Men nå som jeg har lest mye om kronen som har blitt svakere osv så ser jeg og mamma at fly reisene spessielt til usa ( New york også) har gått opp i pris og er derfor nervøs for at mamma trekker tilbake planene. HHAHA jeg føler meg sykt teit som er litt nervøs for at vi ikke får dratt alikevell.. Kommer kronen til og bli enda svakere så billetter blir dyrere eller blir det normal pris igjen til sommeren? Har sååå lyst og dra og være sikker på at turen blir noe av liksom. OG.. Er det flere som sender inn sånne spørsmål som det her? Eller er jeg den eneste. Føler meg litt teit nå egentlig men er faktisk små redd for at det blir en tur til Polen med onkel og søskenbarna mine eller en tur for 3 gang til thailand igjen liksom.. Ikke ment som klaging, og håper dere skjønner hva jeg mener.. :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Menge ungdom stiller spørsmål om mye forskjellig, også om reiser, og om bekymringer, så du er ikke alene :)

Jeg skjønner at du gleder deg til reisen du skriver om her. Det er mange som gjerne skulle ha visst hvilken retning valutaene går, men vi har dessverre ingen mulighet til å spå om dette. 

Hvis du er redd for at dollaren vil bli dyrere i forhold til den norske kronen, kan det være lurt å kjøpe flybilletter nå, det er også mulig å bestille og betale for hotell på forhånd. Men noen ønsker å vente i det lengste med å betale for hotell for å være mest mulig sikret. Vi kan dessverre ikke gi noen råd knyttet til hva som er best eller mest sikkert.

Men jeg tenker du kan snakke med moren din om tankene dine, slik at hun er klar over hvor mye du gleder deg og at du er litt bekymret. 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise