Hopp til hovedinnholdet

Identifikasjonsbevis for innenlandsturer

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om man kan reise innelands og bruke skolebevis som legitimasjon? Skal til Oslo til sommeren med en venninne og vi skal ta fly, har lest at man må kunne vise legitimasjon når man har bagasje osv. Jeg lurer på det fordi jeg har ikke en bankkort eller førekort. Jeg har søkt på nettet og lest litt og det sto at det viktigste var å vise et bilde, fulle navn og fødselsdatoen din, og at skolebevis kan brukes, men vil spørre fordi jeg vil ikke risikerer å dra å ikke få lov å ta fly. Det er mitt første gang å fly så jeg gleder meg! Takk for hjelpen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Det er alltid lurt å ha med seg pass. Dersom du ikke har pass, er det viktig at du har godkjent legitimasjon med bilde, slik som bankkort e.l.

Flyselskapet Norwegian opplyser dette:

Passasjeren må på oppfordring kunne fremvise gyldig legitimasjon og er selv ansvarlig for å fremskaffe alle nødvendige reisedokumenter, inkludert visa og pass dersom dette er nødvendig. Navnet på billetten må være identisk med passasjerens identifikasjonspapirer. 
 
Barn (kun nordiske borgere) som reiser mellom de nordiske landene
Barn (under 18 år) som reiser med foreldre eller sammen med annen voksen, behøver ikke vise legitimasjon i mellom de Nordiske landene. Bagasjen skal sjekkes inn på den voksne personen.
 
Andre regler
Barn som reiser alene må overholde identifikasjonskravene som gjelder for den destinasjonen de reiser til.
 
 
 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise