Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke ha mensen når jeg skal på ferie.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal reise snart. Men probleme er jeg kommer å få jævla mensen i midt i uken når jeg er på ferie. Jeg gruer meg passe, fordi vi kommer være ikke være så mye på hotellen og vi kommer å være veldig lenge ute. Mensen min pleier å eksploderer på andre dagen og har smerter. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ikke bruke p-piller. Jeg vill ikke ha mensen, men er det lurt å spise mindre da får man ikke mensen i den datoen? Vil ikke ha det. ;((((((((( gutter er heldig de har en herlig liv og perfekt liv. Gutter nyter alltid live mens jenter har mensen en gang i mnd stakkars oss. Det er ikke lett.. Takk for meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 17 år.

Takk for at du skriver til oss.
Du beskriver noe som mange jenter kan kjenne seg igjen i. I artikkelen under kan du se noen tips som kan gjøre det å ha mensen lettere. Man kan bruke tamponger når det er sommer og man ønsker å bade, og man kan passe på å alltid ha bind lett tilgjengelig, for å nevne noe. Hvis man har smerter kan man bruke litt smertestillende. Jeg vil også anbefale deg å tenke litt annerledes om det å ha mensen, selvom jeg forstår at du ikke vil ha mensen. Hvis du kun fokuserer på at mensen er noe negativt så blir det akkurat det, og det er dumt da du skal ha mensen i mange år fremover. Noen ganger passer det veldig dårlig å få mensen, og da kan man bruke et medikament, Primolut N, som utsetter mensen.
Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom, eller fastlegen din, slik at du kan få resept på dette medikamentet. 

Lykke til. 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise